LACH
YOGA

Lachen verhoogt de aanmaak van endorfine in het lichaam. Endorfine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd, dus lachen maakt je in feite gelukkig. Als je ‘s ochtends al begint met lachen, zal je merken dat je de hele dag in een goede bui blijft. Daarbij werkt lachen als een massage voor de organen wat weer zorgt voor een betere bloedtoevoer.
 
Deze wetenschappelijke bewijzen laten ons inzien dat we meer zouden mogen lachen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat één minuut lachen gelijk staat aan 10 minuten cardio in de sportschool, omdat lachen meer zuurstof naar het lichaam en de hersenen brengt en dat geeft ons weer meer energie. En het mooie is, volgens dokter Madan Kataria (dé lachgoeroe uit India) merken je hersenen het verschil tussen echt lachen en nep lachen niet. Daarom is een lachyogasessie een uitkomst voor iedereen die wil werken aan zijn gezondheid!
 
Het heet lachyoga omdat er gelachen wordt vanuit de buik en dus niet vanuit de keel. Een goede buikademhaling is belangrijk. Lachoefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen. Door de ademhalingsoefening ga je terug in je zelf en ontwikkel je rust en kalmte.
 

Hoe gaat het?
 
In het algemeen wordt er met vrij dansen gestart om je lichaam los te maken en te ontspannen. Daarna leren we een ademhalingsoefening en een eenvoudige klapoefening met het daarbij roepen van 'hohohahaha'. Speelse lachoefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen, bewegingen en klapoefeningen. Er wordt hierbij dus veel fysiek bewogen. Vervolgens wordt een rustiger onderdeel gedaan, zittend of liggend met de ogen dicht en natuurlijk … lachend!

Is lachyoga misschien wat voor jou?

Als verjaardagscadeau, als uitje met je vrienden, als bedrijfsactiviteit, voor een vrijgezellenfeest, noem maar op!

 

Anderhalf uur gieren, brullen en huilen van het lachen met je vrienden? Wil je iets anders als anders? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Lachen is leuk en werkt verbindend. Ook voor feestjes waar niet iedereen elkaar kent is lachyoga heel geschikt, want zonder een woord te hebben gesproken, kan je anderen zo op een heel speciale manier leren kennen. We gaan vooral heel veel plezier maken!

Tarieven

   

Een workshop duurt ongeveer 1,5 uur

Kosten 15 euro per persoon

Minimaal 8 deelnemers

Neem contact met mij op als je met een besloten groep wil lachen, dan maak ik een offerte voor je.

YOGA RETREAT
DO-IN YOGA
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

KvK 

68429444

​© 2018 Petra van Westing

rekeningnummer

NL63 KNAB 0256 0799 35