Canna

Afgelopen zomer heb ik een aantal weken door Schotland gereisd met mijn partner en hebben we het kleine eiland Canna bezocht. Bij thuiskomst moet ik altijd weer even landen en merkte ik al snel dat het dit keer anders was. Als ik over de vakantie vertelde was er een gemis, en raakte niet uitgepraat over het eiland. Ik had moeite met het drukke leven in Nederland en een blessure aan mijn knie, waar ik al even mee rondliep, maakte dat ik mijn yogalessen "on hold" heb gezet. Na een week was ik meer geland en heb de knoop doorgehakt. Ik heb contact opgenomen met Fiona van Tighard Guest House en gevraagd of ze mijn hulp kon gebruiken. Ja, ik was meer dan welkom. Toen was de volgende vraag, kan het thuisfront mij voor even missen? Het antwoord was verrassend, ga een jaartje ervaren. Hahaha, dacht zelf aan een paar maanden, en wel de wintermaanden. Verstillen, de natuur in de winter ervaren en elke dag wakker worden en dingen mogen doen maar niks moeten. Door yogalessen te gaan geven, alle boeken te kunnen lezen waar ik nu maar niet aan toe kom en mee te gaan helpen met de B&B van Fiona, zijn er natuurlijk voldoende doelen op een dag. Even geen afleiding van winkels, restaurants, verkeer, vrienden of wat dan maar ook. Het huis staat op een heuvel en vanuit huis een prachtig uitzicht over het binnenwater met daarachter eiland Sanday. Wie weet is mijn dochter Lisa er dan ook. Zij vertrok in Augustus naar Londen om te werken als au pair en om af te studeren maar omdat er geen klik was met het gezin is zij afgereisd naar Canna. Geen idee hoelang ze daar wil blijven, helemaal stil zal het dus niet zijn als ik daar ben! Als de ferry de dag voor kerst naar Canna vaart zullen we vast een groot vreugdevuur met kerst maken.Wanneer ik daar ben zal ik een volgend blog gaan schrijven vanuit Sanday room.

Er wonen nu 20 mensen op Canna, ooit 436. In de zomermaanden trekt het eiland meer toeristen aan dan in de winter en gaat de ferry ook bijna dagelijks die kant op. Zeilboten liggen voor anker in het binnenwater en de bezoekers komen graag een hapje eten in het cafe of een bezoekje brengen aan Canna House wat nu omgebouwd is tot een museum. Tot zo'n 15 jaar geleden heeft daar een echtpaar voor ruim 50 jaar geleefd en zij hebben voor hun dood het eiland geschonken aan Schotland.

Nu nog genieten van mijn laatste weken thuis, werken, huis verkopen en studie afronden. Wanneer ik thuis kom zullen we naar een andere gemeente verhuizen, Friesland! Zal een grote overgang zijn na Canna :-) Ik krijg daar een fijne ruimte aan huis waar ik yogalessen wil gaan geven en eens in de zoveel maanden een yogamiddag of dag ga organiseren. Aan de overkant van de straat is een haventje en een Bed & Breakfast, dus wie weet kan ik daar weekenden organiseren. Eerst ervaren hoe het gaat verlopen in Canna. Ik heb er zin. Wat heerlijk om mijn dromen te mogen leven en te ervaren wat de stilte met mij gaat doen. Liefs, peet

TERUG
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

KvK 

68429444

​© 2018 Petra van Westing

rekeningnummer

NL63 KNAB 0256 0799 35