Vipassana Meditatie

In dit blog wil ik aandacht besteden aan een oude meditatietechniek die ik volgende week ga leren, en wel de Vipassana Meditatie in België. Vipassana betekent letterlijk 'de dingen' zien zoals ze werkelijk zijn, het is een van India's oudste meditatietechnieken. Meer dan 2500 jaar geleden werd het herontdekt door Gautama de Boeddha, het werd door hem onderwezen als een universele remedie voor universele kwalen, als *de kunst om te leven*. Wil je hier meer over lezen dan kan je een kijkje nemen op www.dhamma.org/nl/index

Veel vrienden en cursisten van mij vragen wat ik ga doen en waarom. Eerste vraag hebben jullie net kunnen lezen en het waarom is best moeilijk te verwoorden, maar ik ga het proberen. Ik ben nu een aantal jaren bijna elke dag met yoga bezig en ben mij fysiek steeds fitter gaan voelen. En toch mist er iets waarvan ik gehoopt had dat met Yoga te bereiken. Ik ben een persoon met veel gedachten en passies en zou graag willen dat het soms nog iets stiller in mij kan worden. Meditatie is een natuurlijke manier om je geest te leren kennen en te trainen. Het trainen van deze gedachten is absoluut niet eenvoudig. Het vergt veel oefening en in dat ene half uurtje op een dag thuis zijn er teveel prikkels en afleidingen voor mij om dit te leren. 10 dagen geen telefoon, geen bedrijf, geen huishouden, geen praten. Alleen maar mediteren, rusten, eten, wandelen en slapen. Dit schijnen alle ingrediënten te zijn om je meer over te kunnen geven en ik ben zover om dat aan te gaan. Natuurlijk vind ik het spannend, vooral om vele uren op een dag zittend op de grond te mediteren en vanaf 12 uur s' middags niks meer te eten tot de volgende ochtend. Degene die ik ken die het gedaan hebben geven aan dat er maar 1 manier is, doen en ervaren! En vooral ... genieten als je de eerste dagen door bent gekomen. Van 15 november tot 27 november ben ik dus even helemaal offline en kan ik jullie mails en telefoontjes niet beantwoorden. Wanneer het de moeite waard is zal ik later nog een keer een blog wijden aan dit onderwerp. Ook kunnen jullie mijn Facebook pagina liken: Peet's Yoga & Coaching. Zo blijven jullie op de hoogte van mijn activiteiten. Fijne dag allemaal. Namasté.

TERUG
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

KvK 

68429444

​© 2018 Petra van Westing

rekeningnummer

NL63 KNAB 0256 0799 35